Planeringstips


 

När ni är redo att sätta igång med planeringen är vårt absolut bästa tips att göra precis så som ni vill, inte hur ni tror att ni måste göra. Om ni har det i baktanken inför alla beslut ni kommer att ställas inför så kan det inte bli fel. Det är Ni som ska gifta er och Ni är unika

Visst finns det etikettregler och traditioner. En grundregel är att ju mer formellt bröllop man planerar, desto mer bör man följa dessa, men vet ni varför ni eventuellt vill bryta mot dessa, så har ni en väldigt bra anledning att göra det. Tänk på, att på er bröllopsdag kommer ni vara i sällskap av er familj och närmaste vänner. Om ni har valt att göra någonting annorlunda så känner de er väl och förstår varför. Någon ”bröllopspolis” kommer definitivt inte i alla fall.

Första steget

Bland det första ni bör göra är att skriva ner en prioriteringslista. Vad är viktigt för er. Tycker ni lika eller kommer ni behöva kompromissa? Har man en obegränsad budget och en lokal utan restriktioner är det inga problem, men så ser verkligheten så gott som aldrig ut. Därför är det bra att prata igenom önskemål redan tidigt i planeringen, så underlättar ni många kommande beslut.

Gör er egen planeringslista

De som finns i tidningar och bröllopssajter utgår alla från att alla har samma önskemål och förutsättningar, så är det naturligtvis inte. Grundförutsättningen är att boka en in vigseln och en lokal för mottagningen först, då har ni bestämt datum. Därefter följer ni helt enkelt er prioriteringslista.

När de viktigaste bitarna är på plats märker ni hur mycket tid (och budget) ni har kvar att lägga på de mindre viktiga delarna.

Deligera

Känner ni att ni har ont om tid eller att budgeten inte räcker till, be om hjälp! Kanske kan ni önska vissa delar i bröllopspresent? T.ex. att någon (ni litar på) dekorerar kyrkan, ordnar för er bröllopsnatt, syr vissa klädesplagg, knyter och klistrat något, bakar bröllopstårtan, ordnar en bra DJ eller vad som nu kan vara lämpligt.

Tänk på att de allra flesta, och ni vet vilka de är, ser det som en ära att få hjälpa er inför er stora dag!

Gästlistan

De flesta stöter på funderingar och ibland stora problem när det kommer till vilka man ska bjuda. Antalet gäster är också den del som påverkar budgeten mest.

Sunt förnuft brukar räcka långt. Man behöver t.ex. inte bjuda igen någon man själv varit bröllopsgäst hos, om man inte har samma nära relation längre. Är det någon man känner att man inte vill bjuda är sannolikheten stor att de inte heller vill komma. Har ni en väldigt stor släkt och utrymmet inte räcker till kan ett alternativ vara att ha en separat, enklare mottagning för dem.

 

En sak är säker

Slutligen. Räkna med att någonting kommer att gå fel, det är mänskliga faktorn. Om det sedan blir någonting ni kommer att märka eller får höra om i efterhand återstår att se. Det finns bara en sak ni kan vara säkra på, och det är att ni kommer att bli gifta. Men det är ju det som är huvudsaken.

Med dessa tips önskar vi er en rolig, avslappnad planering och så småningom, en helt fantastisk bröllopsdag!

F U N D E R I N G A R ?

 Kontakta oss på 08-571 417 10 eller skriv en rad:

BRAK-Logo

Telefon: 08-571 417 10 E-post: info@brak.se